De ce luptăm pentru bărbaţi care nu ne iubesc?

 

-Pui, tu ştii cât de mult te iubesk. Eu nu o să te înşel niciodată. Eu o să fiu întotdeauna cu tine.

-Şi dacă nu o să mai iubeşti?

-Tu nu o să afli asta niciodată. Eu oricum voi fi cu tine. Iar tu cu mine pentru ca ne-am promis asta unul altuia!

Asta e o frântură de discuţie sinceră, între noi doi, la miez de noapte. Pana la orele 20.00 noi nu avem posibilitatea sa interacţionăm decât prin discuţii telefonice ori Skype. Apoi, acasă urmează cina târzie, băiţa puiuţului nostru mic, jocuri, hohote de ras, somnul, apoi ne ducem şi noi în duş. Şi , cam după miezul nopţii ne pomenim tete-a-tete. În funcţie de cum a mers ziua, fie ne certăm, fie facem dragoste. Şi una, şi alta ne i-a cam o ora jumătate. Apoi adormim buştean. Ei, sunt şi zile în care încercăm să nu adormim buştean, în duş.

Seara cu pricina, după cum v-aţi dat seama, a fost una fără de sex. Nu-mi aduc aminte decât foarte rar motivul certurilor noastre. Marea lor majoritatea au, însă, aceeaşi concluzie. Probabil caracteristică multor cupluri:  „Tu nu mă mai iubeşti ”. Şi EL îşi adună fărâmiturile din energia acumulată în 4-5 ore de somn şi epuizată într-o zi grea de muncă şi interacţiuni cu colegi îngâmfaţi şi şefi severi; şi găseşte argumente cu care să mă convingă că mă iubeşte. Şi eu îl cred şi adorm liniştită.

De data asta argumentele lui au venit ca un ciocan peste cap. Cum adică sa nu-mi spună dacă nu o să mai iubească? Poate nici nu mă mai iubeşte şi stă cu mine din obligaţie, pentru că a promis, pentru copil?!

-Eu te iubesk, a spus EL somnoros, din ultimile puteri. Eu- tăcută şi supărată aşteptam argumente….Dar în câteva secunde un sforăit sonor mi-a făcut aluzie să-mi pun pofta în cui.

Câteva ore de meditaţie pe fonul sonor de somn dulce şi atingerile lui irezistibile în următoarea dimineaţă au epuizat conflictul. Totuşi ideea mă mai frământă. Cum e să dormi cu cineva în acelaşi pat, din obligaţie. În fiecare zi, o viaţă întreagă. Cum e să faci dragoste cu cineva pe care nu-l iubeşti, să închizi ochii şi să vezi pe altcineva. Cum e să trăieşti cu gândul că poate se va întâmpla o minune şi vei fi , în sfârşit cu persoana pe care o iubeşti. Cum e să conştientizezi că satisfacţia ta psihologică şi fiziologică nu se poate întâmpla decât prin minciună, prin înşelare. Cum e să te prefaci că iubeşti?

Mi-am adus aminte de o prietena de-a mea care a fost, un timp, într-o relaţie cu un bărbat căsătorit. O relaţie frumoasă, cu multă pasiune. Dar şi multă minciună. Relaţia a luat sfârşit când au început telefoanele soţiei disperate. Amantul o ruga să nu plece, să mai aştepte, că poate obţine divorţul, ca oricum nu se mai iubesk şi stau împreună de dragul copilului. Soţia a avut o tentativă de suicid, apoi a nimerit în spital. După care Amantul a sunat-o peprietena mea şi a spus că renunţă la dragoste pentru familie.

În istoria asta toţi au doza lor de vina. Totuşi cel mai greu îmi e să înţeleg: De ce luptă femeile pentru bărbaţi care nu le mai iubesc; De ce luptă pentru bărbaţi care le trădează cu atâta uşurinţă; Pentru bărbaţi care stau la picioarele altor femei. Pentru bărbaţi pe care, nici ele probabil nu-i mai iubesc.

Probabil e imposibil să răspunzi la această întrebare fără să ai experienţa acestor femei.

Advertisements

25 Comments »

 1. Ena Said:

  “”De ce luptă femeile pentru bărbaţi care nu le mai iubesc; De ce luptă pentru bărbaţi care le trădează cu atâta uşurinţă”

  Banuiesc ca-i din cauza dependentei de atentia masculina si teama de singuratate. Dependenta profunda de atentia unui barbat apare atunci cind respectul de sine se diminueaza si cind oferim barbatului mai mult decit ne-am oferi noua, in primul rind.

  • mblowblog Said:

   Eu sunt dependenta de atentia lui, dependenta de EL. Cred ca ii ofer mai mult decat imi ofer mie. Dar asta e reciproc. Pot sa-i ofer grija, timp, tot…si stiu ca el va renunta la orice pentru un moft de-l meu. Nu mi-i frica sa arat rau in fata lui, nu mi-i frica ca as putea spune vreo prostie cand discutam. Nu mi-i frica sa fiu eu insumi, atata timp cat ma iubeste.

   • Ena Said:

    Suna frumos si mai frumos e ca-i reciproc. Dar la un moment dat nu se ajunge la suprasaturatie? Sau toate starile aste de daruire de tot la un moment dat i-au alta forma pentru regenerare?…. Eu nustiu, ma intreb, nu ma pricep atit d bine in relatii, cu atit mai putin nu sutn expert in viata de cuplu.

 2. olea Said:

  nu prea înţeleg nici eu de ce.. dak pornim de la raţiune şi gîndit la rece, pare o prostie procesul dat, însă atunci cînd eşti tu personaju principal a situaţiei.. precis k se schimbă toate… cel puţin în mintea ta

  • mblowblog Said:

   Da. Asa cred si eu. Sa ne fereasca Dumnezeu de situatii din astea!

   • olea Said:

    yep.
    p.s. podruji, puneţi Like button s mă pot exprima po polnoy 😉

 3. mblowblog Said:

  @Olea. Acush incerc sa ma descurc…

 4. Victoria* Said:

  De ce lupta? poate pt ca in subconstient considera ca nu merita mai mult, nu merita un barbat doar al ei care sa o iubeasca, toate astea vin din copilarie si din relatia cu parintii,

  Oricum…stiu ca nu e bine sa fii extrem de categorica, doar ca… eu nu respect femeile care au o relatie cu un barbat casatorit; pt ca ele insele nu se respecta!

  • mblowblog Said:

   “eu nu respect femeile care au o relatie cu un barbat casatorit; pt ca ele insele nu se respecta!”
   Eu iti respect opinia, totusi cred ca poti spune asta cu siguranta doar dupa ce ai fost indragostita de un barbat casatorit si ai avut suficienta putere sa-l respingi.
   Dar dupa o asemenea experienta femeile devin mai putin categorice 🙂

 5. altcersenin Said:

  “De ce luptă femeile pentru bărbaţi care nu le mai iubesc” -din diferite motive, dar cel mai des pentruca asa sunt educate. “Asa sunt barbatii, el ii barbat, dar tu trebue sa pastrezi familia” oare de putine ori ati auzit astfel de argumente. Alt motiv ar fi orgoliul; pai, cum? cu ce-i mai buna ea ca mine?.. Si ar mai fi un motiv – simtul hiperdezvoltat al proprietatii, dar asta e ceva aproape patologic

  • mblowblog Said:

   Patologic?! tre’ sa merg la psihiatru LOL.

   Mie nu-mi place sa ma impart cand e vb de dragoste, sex si chiar atentie. Ori esti al meu, ori esti al altcuiva!

 6. Victoria* Said:

  mblowblog

  mi s-a intamplat recent, de aia si imi permit sa vorbesc, de aia si sunt atat de categorica

  mi’am spus ca eu merit mult mai mult decat atat si apoi mi’am dat seama ca a fost una dt cele mai intelepte decizii din viata mea

 7. lupul Said:

  “luptă pentru barbati care nu le mai iubesc”?

  Femeile luptă să-şi ţină viaţa întreagă. Imaginaţi-vă că v-aţi căsătorit din dragoste, aţi născut copii, v-aţi luat casă… şi brusc totul se năruie… din cauza că el …s-a îndrăgostit. Şi nu mai poate…

  Mie îmi pare năstruşnică idea că o femeie în situaţia asta trebuie, ca o altruistă, să-l lase să plece, să-l menajeze, să nu-l ţină de dragul copiilor etc.

  Adica să-l lase să-i ruineze viaţa.

  • mblowblog Said:

   unolra ar putea sa le para altruista ideea sa-l lase langa ele .. 🙂

   • lupul Said:

    depinde de situatie 🙂

    ca să aduc un exemplu, dacă o relaţie nu prea merge, cei doi sunt încă tineri, nu au copii şi averi agonisite împreună, cel mai deştept este să-i pui periuţa de dinţi în boccelcuţă şi să-l experiezi la noua lui iubire.

    dacă oamenii sunt de zeci de ani împreună, au copii şi alte circumstanţe de viaţă, cred că trebuie de presurat cu dust amanta.

 8. lupul Said:

  PS şi IMHO

  Nu poate relaţia cu un bărbat căsătorit să fie frumoasă. Prin definiţie…

 9. mblowblog Said:

  @ lupul: Deci dai amanta cu dust si inveti sa traiesti cu un barbat care nu te iubeste? Da ce faci cu un barbat care nu te iubeste? Il utilizezi pe post de bancomat si vibrator. Mi-i greu sa-mi imaginez situatia: el vine acasa si zice: Eu nu te mai iubesk, iubesk pe altcineva. Plec.
  EA: Tu esti un porc si un magar. Cum ai putut sa-mi faci una ca asta dupa zeci de ani, si atatea copii facuti impreuna. Mi-ai distrus viata. Lasule. …Dar n-ai sa pleci nicaieri. Stai langa mine si distruge-mi viata in continuare.

  Si faza cu amanta tot interesanta e. Adica, sotul e cel care ti-a promis dragoste pana la moarte si te-a tradat, iar tu te razbuni pe amanta, de ce? Ea doar nu ti-a promis nimik. Ori din invidie, ori pentru ca principiile ei nu cincid cu ale tale. (Mie imi pare corecta razbunarea pe amanti, numai daca ti-au fost prieteni. Sotul meu nu e de acord cu asta :))

  P.S. :Multumesc mult, mult pentru comentarii.

  • lupul Said:

   In situatia asta, ttt, n-am fost, dar ca martor pot declara urmatoarele.

   Sa nu mergem pe stereotipul asta, el – suflet sensibil şi îndrăgostit, ea – cu bigudiuri şi un polonic în mână.

   şi nici pe situaţii improbabile, după N ani de căsătorie, rar bărbat care vine acasă cu asemenea declaraţii, de regulă el îşi face treburile mârşave (asta-i o ironie) pe ascuns, ca viţeluşul cel cuminte, care suge de la două vaci… Vrea cărniţă proaspătă, dar şi comfortul familial nu i-i indiferent.

   Soţia poate şi află câte ceva, dar nu chiar totul. Are doar aşa, nişte indicii. Iar amanta primeşte peste cap pentru că-i cea mai slabă verigă, nu pentru că ea-i mai vinovată.

   Nu-i drept să fie aşa, dar asta-i seliaviul. 🙂

   Apropo, nu judec pe nimeni, asta pentru orice eventualitate precizarea.

   • mblowblog Said:

    aici sunt, in totalitate, de acord cu tine 😉

    Confortul asta familial..ii trebuie barbatului, poate anume de aceea pentru ca isi iubeste sotia. Amanta e doar o distractie. De acord ca asa se intampla cel mai des. O inselare urata si banala peste care majoritatea femeilor pot trece.

    Dar uite atunci cand intoate afacerea asta e implicat, nu doar penisul , dar si inima..aici e mai greu. 🙂

 10. pentru ca se tem sa ramana singure, pentru ca ele cred ca desi e rau cu rau, e mai rau fara rau. pentru ca nu vor sa fie in postura de parasite. anume atunci cand sunt pe cale de a primi papucii, dragostea femeilor se acutizeaza, iar micile-mari probleme, care mai ieri erau motiv serios pentru razboi, se evapora ca prin minune (temporar).

 11. fiona Said:

  eu cred ca un factor primordial este dependenta financiara (ceilalti factori intr-un mod sau altul sunt atasati de dependenta financiara). In tarile de vest femeile tolereaza mai putin infidelitatea si divorteaza In cele mai dese cazuri ele sunt financiar independente si nu au frica “ce ma apsteapa mine’, ele sunt sigure ca orice sfirsit are un inceput. O iubire moare si alta se naste…

 12. j. Said:

  FRICA e cuvantul cheie.
  -Masochismul intern. “Refuzul” te atrage si mai mult… Omenii isi plac propriile rani, le place sa si le linga intr-una. De asta si aleg caile intortocheate.
  -Efectul “Samaritencei” ca bad boy-ul mai poate fi intors pe calea cea dreapta si ca meriti sa suferi pentru binele comun.
  -Subestimarea propriei valori.
  si multe altele deloc pozitive.

  Probabil nici nu e cazul să ai experienţa acestor femei ca sa poti oferi un răspuns la această întrebare.

  Aleg sa fiu cu oamenii care imi acorda iubire, atentie si grija decat cu cei care nu.


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: