Dragoste la feminin

Nu ştiu dacă a observat cineva, dar blogul acesta are doi autori :). În aproape 3 luni de activitate, eu am reuşit să cunosc, virtual, tare multă lume bună, care , se pare, că m-a primit în grup. Prietena mea W, din lipsă de timp, scrie mult mai rar, nu se implică în discuţii şi de aceea nu aţi reuşit să faceţi cunoştinţă.

Mie azi mi s-a făcut foarte dor de ea. De aceea vă voi povesti un pic despre prietena mea. Unul dintre cei mai deosebiţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată.

În oraşul în care locuieşte, lucrează şi face deja a patra facultate..ninge, la fel ca şi în oraşul meu.  Duminică, însă m-a telefonat de pe o plajă însorită, de pe malul Oceanului, care se află la câteva sute de km de casa ei. Şi unde va sta maximum trei zile – sigur nu are mai mult timp liber.

Printre toate noutăţile şocante pe care mi le comunică de 2-3 ori pe săptămână, ultima m-a şocat mai mult. Mi-a spus că probabil nu se va mărita niciodată. Poate treceam vestea la categoria spontanietate, dispoziţie, stare trecătoare…doar că mi-a spus că decizia a luat-o după finisarea orelor de psihiatrie ,la care tocmai susţinuse excelent examenul.  Rezultatul  bun a venit şi cu bonus. Fotografia ei, pe peretele de onoare al instituţiei de învăţământ şi propunerea de a preda un curs la facultatea respectivă.

Da, nu mai vorbeam cu prietena care are două facultăţi cu profil real, ştie să scrie versuri, muzică, cântă la pian, are şi câţiva ani din facultatea mea, care nu a reuşit s-o intereseze . Vorbeam cu un om care acum se pricepe la sentimente mai bine decât mine.

Eu nu obişnuiesc să dau sfaturi, decât atunci când mi le cere cineva. Noi glumim adesea că un prieten adevărat nu o să te oprească niciodată , dacă vrei să comiţi o crimă. Mai degrabă va veni să stea alături de tine  în închisoare.

Acum însă parcă îmi venea să-i zic că face o greşeală. Să-i spun că e o decizie incorectă. Că, toate femeile, se visează măritate în final. Dar ar fi banal să-i spun asta. Ea ştie despre fericirea mea în detalii, la fel cum ştiu şi eu despre fericirea ei.  Eu am căutat întotdeauna linişte, stabilitate, echilibru, dragoste eternă, devotament. Şi le-am găsit. Ea nu le-a găsit pentru că nu le-a căutat niciodată. Ea a căutat altfel de fericire. Pe care , probabil, o are acum din plin.

Face dansuri, sport, yoga, scrie, pictează, merge cu viteză maximă cu maşina ei decapotabilă, nu mai e nevoită să gătească ori să spele vase. Se bucură din plin de privirile şi complimentele masculilor de ori unde ar fi. Zilnic aude fraze gen: Tu îţi dai seama cât de frumoasă eşti? ori „Tu eşti cea mai frumoasă femeie pe care am văzut-o vreodată”. Luna trecută, un tip i-a dăruit o maşină de lux, pe care ea, bineînţeles a refuzat-o.

Are o bunătate exagerată. Care mă poate şoca şi după 18 ani. Foarte des face bine oamenilor, chiar în detrimentul ei.  Poate lesne invita o fetişcană necunoscută, fără de bani şi loc de muncă, să locuiască la ea până găseşte ceva. Şi nu e nimic dacă căutările durează aproape 3 luni. Nu îi va cere nimic în schimb, şi nici nu o va alunga în stradă după tentativele acesteia de a-i seduce iubitul.

Totuşi aripile ei sunt mai mult din dragoste pentru zbor, decât pentru îngeri.

Ea nu are nevoie de nimic, de la nimeni. Doar să o laşi în pace să-şi vad de viaţa şi pasiunile ei.

Îmi aduc aminte de perioada când ne vedeam în fiecare zi. Vorbeam atât de des despre faptul că nu se poate conforma. Nu se putea conforma regimului de lucru, regimului de studii, regulilor inventate de iubiţii ei, regimului de somn. Ea nu respectă reguli, bariere, interdicţii, mofturi. Fericirea ei e LIBERTATE.

Fericirea mea cred că ar suna ca o condamnare pentru ea  =). Dar ar fi greşit dacă ar spune cineva că ea nu poate iubi. Poate ! Îi simt dragostea de la câteva mii de km şi câteva sute de zile depărtare. Şi nu sunt unica. Va iubi cu adevărat pe cel care îi va oferi, nimic mai mult decât  înţelegere şi multă, multă Libertate….ei bineînţeles că  o bucată de tort Napoleon cu cappuccino,dimineaţa în pat, ar mai fi un avantaj.

Mi-i dor de tine, W!

Advertisements

16 Comments »

 1. nicu Said:

  of şi texte lungi
  aşa nu îmi plac :-S

  • mblowblog Said:

   ap’ mai bine nu citi.Ca o sa ma simt vinovata 🙂

   • O fi “W” in propria nirvană, dar este o vorbă – Everybody’s running from something…

    Cel puţin eu imi ştiu cauza.

 2. Strumful Said:

  Probabil sursele fericirii difera de la om la om, unii o vad in a avea o familie, altii o gasesc in bani, cineva in calatorii, iar altcineva vede fericirea in libertate …

 3. iulian Said:

  frumos
  să mi se ierte banalitatea, dar după cum se spune: fericirea este călătoria, nu destinaţia, iar oamenilor le place să călătorească diferit.

  PS: şi la temă aşa un cântec despre libertate

 4. Victoria* Said:

  Si va intelegeti atat de bine? Totusi aveti conceptii diferite dsp fericire si sensul vietii 😀

 5. Ena Said:

  Acest post este reconfortant . In societatea moldoveneasca astfel de tipaje nu sunt acceptate usor sau, mai bine zis, nu sunt intelese si deseori esti perceputa ca un monstru daca nu iti doresti familie si copii nici macar la cel de-al treilea deceniu din viata.

 6. Calatoarea Said:

  Eu azi mi-am revazut prietenele cele mai bune. Una din ele e cea care-mi este alaturi cel putin moral de vreo 2-3 ani. Nu e termen lung, comparand cu 18 ani de prietenia voastra, M si W.
  Noi nu ne vazusem de peste 6 luni si cand ne-am vazut a fosty asa frumos si suuuuper, chiar daca nu am avut timp destul si nici moment potrivit ca sa vorbim, in schimb am fost impreuna…. Tare mi-a placut ca, eu chiar fiind suparata, ea mereu gaseste cum sa-mi ia supararea, cum sa ma invesealeasca sau chiar sa ma dea la brazda. Tare mi-a fost dor de ea… taaaaaaare

  • mblowblog Said:

   Inteleg. Mie W imi lipseste mult acum. Imi lipsesc serile cu Martini, in care radeam ore in sir. Diminetele cu cappuccino si ceai verde cu multa lamaie. Noptile care zburau neobservat, cand ne culcam intr-un pat si vorbeam pana dimineata si tot nu reuseam sa spunem tot ce aveam de spus.

   • calatoarea Said:

    Mi-s cunoscute starile. Eu azi am revenit in tara si-s obosita dupa 28 de ore pe drum, nedormita… dar uite ca oricum am facut o baie, am domit vreo 6 ore si acum vreau sa ies cu ea, parca nu-s obosita pentru ca sa fim impreuna.

 7. Calatoarea Said:

  P.S. eu de mult observasem existenta a 2 autori pe blog, da nu stiam in care comentarii nu ar fi offtopic intrebarea mea despre asta.

 8. olea Said:

  ooo 😀
  dară există totuşi prietenie adevărată între femei!
  (sigur există 😉 )

  • iulian Said:

   dacă ai afirmat asta de 2 ori într-un comentariu, ap tocina există… dar oricum parcă se simt dubii în cuvintele tale 😛

 9. curios Said:

  si io am inteles ca sunt doi, dar credeam ca e sotul.
  chiar am intrebat daca scrie si sotul aici.
  respect ptr femeile care stiu ce vor. daca ea se complace in libertatea asta, atunci trebuie de o sustinut…


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: