FEMEILE SUNT PROASTE

Femeile sun proaste cand se îndragostesc. Dragostea e o substanță care manancă creierul feminin.Image

De exemplu Irina. Este o femeie de vreo 30 de ani , care arată de maxim 25. Frumoasă. Cu două pofesii, din care poate câștiga și, de fapt, câștigă mai mult decât decent. Apartamet. O fiică minunată dintr-o căsătorie nereușită.

La prima vedere femeia asta deține toate caracteristicile și experiența care ar putea pune în mișcare un creier de femeie. Dar nu. Ce sunt munții pe care îi miști din loc când ești femeie singură, vulnerabilă, îndrăgostită și…. proastă.

El, motivul visurilor ei erotice, e mult mai tânăr. Angajat. Salariu mediu, fără mari perspective de creștere.  Indiferent, speriat de responsabilități, relații de lungă durată. Cu simțul umorului bine dezvoltat, probabi datorită multiplelor situații incomode din care trebuia să iasă cumva ..demn.

Și pare banal de simplu să citești acest tipaj masculin.Tipaj pe care îl poți folosi cu succes în calitate de amant temporar, partener de discuții amestecate cu bere o dată sau de două ori pe săptămână. Sex. El nu e în stare să ofere mai mult decât sex. Și are scris asta în privire, în gesturi, în sacoul pe cre îl îmbracă în serile răcoroase, înainte să ți-l ofere ție, în concurența pe care ți-o crează artificial ori de câte ori are ocazia, în felul în care uită atât de ușor tot ce îi povestești și ascultă dinnou cu mult interes ceea ce i-ai mai spus de atâtea ori.

E atât de straniu cum bărbații încă adolescenți fiind pot diviza femeile în cele cu care vor să facă sex și cele pe care le iubesc. Iar femeile caută iar și iar să domesticească cai sălbatici. Și nu le oprește nici sălbătăcia din priviri, nici pericolul nesupunerii,  nici cicatricile provacate de sutele de căzături. Cine are nevoie de un cal gata înhămat, când poți cuceri, când poți supune un sălbatic?

Problema e că sălbaticii sunt, de regulă, domesticiți aiurea. Dacă îi supui, devin slabi și trebuie să tragi carul în locul lor. Sălbaticilor trebuie să li se ofere un fel nou de mâncare, puțin de tot. Apoi lăsați flămânzi, lăsați să lupte, să sufere, să cucerească. Doar așa le creezi dependență. Dar apoi trebuie lăsați liberi, să zburde. Sălbaticii trebuie să rămână sălbatici. Dacă nu poți oferi libertate, nu te băga la un sălbatic. Unul dintre voi doi o să moară.

Irina încearcă să transforme un partener care îi oferă satisfacție morală și fiziologică, într-un soț care va trăi din venitul ei, căruia îi va găti, spăla, călca, naște un copil…Ea vrea să bage o experiență neobișnuită într-o ramă socială standard. Se vrea femeie măritată. Vrea drepturi legale asupra lui. Domesticire.

El se opune deocamdată. E un mesaj suprem în opunerea asta. Dar nu se aude de la nivelul unei femei îndrăgotite, unei femei ….proaste

Advertisements

2 Comments »

  1. lugojan Said:

    Eu cred ca multe femei trecute de “prima” tinerete, educate si realizate profesional, nu realizeaza in infatuarea lor copilaroasa ca, barbatii “mult mai tineri” ( o fi fost vre’un adolescent cel din idila Irinei?) deci, Salbatecii astia de Juveti, daca se intampla sa arate si ca Brad Pitt in vremuri mai bune, nu au nici o motivatie sa se lase “imblanziti” ! Femmelor de succes, responsabilitatea apare la barbatii mult mai tarziu, daca tanjiti dupa Adonis multumiti’va cu o noapte sau doua “de vis”, cariera faceti in business nu cu Cai Salbateci! Sau cum spunea bunicu’ meu porcos, D-zeu sa’l ierte ! Nu merge si cu Aia’n Cur si cu Bani de Drum !

  2. AZUCENA Said:

    da, blea


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: