Remediu împotriva gripei şi a îndoielilor

Arăt oribil. De câteva zile am cearcăne sub ochi, părul nepieptănat, sunt slăbită, mă doare fiecare por, am febră mare, beau cu duiumul medicamente care îmi fac corpul să miroase urât, respingător. Port mască. Am înhăţat ceva contagios şi cu toate eforturile posibile , trece mai greu decât credeam.

Toată durerea, boala şi neputinţa asta mi-a amintit de două lucruri. Trebuie să încep să am grijă şi de sănătatea mea, nu doar de sănătatea copilului şi….  mi-a mai amintit de primul nostru an…:)

Eram de foarte puţin timp împreună. Nu ne văzusem de vreo două zile pentru că stăteam cu febră în pat. I-am interzis categoric să mă viziteze pentru că nu puteam admite să mă vadă bolnavă, urâtă, ne epilată, neparfumată, mucoasă şi contagioasă.

A venit cam în jumătate de oră după ce mi-a dat de înţeles că l-am convins.  Din cauza laringitei puternice nu am putut decât să mă uit supărată la el şi să-mi ascund corpul integral sub plapuma groasă.

El s-a aşezat pe podea, lângă patul meu privindu-mă zâmbitor. Îmi spunea  că sunt frumoasă că mă iubeşte. Iar eu nu mă puteam gândi decât la pijamaua mea veche, urâtă si decolorată, la faptul că nu mi-am scos sprâncenele şi că miros urât.

Mi-a făcut ceai, mi-a dat medicamentele, m-a dus în braţe la baie. A venit mai aproape de pat să-mi sărute mâinile. Mi-a masat tălpile şi spatele cu oţet. M-a impus să-mi clătesc gâtul cu un amestec da sare, sodă de mâncare şi iod.

Noaptea a rămas să doarmă jos, lângă patul meu. Că doar nu-l puteam primi lângă corpul meu neîngrijit şi contagios. Nu aveam habar cât va dura relaţia asta. De ce să mă ţină minte urâtă? I-am propus, bineînţeles, să meargă în odaia vecină. Dar a refuzat. A dormit lângă pisoiul meu siamez.

Dimineaţa a deschis larg geamurile să intre aer şi soare. Mi-a pregătit micul dejun şi n-am mai putut rezista am făcut dragoste. Până după masă mă simţeam mai bine ca niciodată, trecuse şi febra şi durerile de gât. Seara chiar am ieşit la plimbare.

Acestea sunt două zile de care îmi amintesc foarte des. Mai ales atunci când mă supără cu ceva. Zilele în care mi-am dat seama cât de norocoasă sunt că m-am îndrăgostit anume de el şi că…. sexul, categoric, nu e doar pentru plăcere.

Azi dimineaţă m-am trezit de la faptul că îşi sorbea cafeaua  pe podea lângă partea mea de pat. Mi-a ferit masca, m-a sărutat..

Eu am vrut să-ţi spun că ţi-am pregătit aici un termos cu ceai şi nişte pâine prăjită cu ou.

Trebuie să fug la serviciu. Întârzii deja.

Eşti frumoasă. Eu te iubesk mai tare.

12 Comments »

  1. dany Said:

    Exista si asa barbati?….ma bucur pentru tine,banal,dar sincer..

  2. Viorica Said:

    stii doar cind te casatoresti promiti sa ai grija unul de altul “in sickness and in health” asa ca el se tine de cuvint 🙂 insanatosire grabnica!

  3. curios Said:

    ah, si eu care credeam ca se va termina cu o partida de amor…:))
    insanatosire grabnica!!!

  4. Victoria* Said:

    Fa-te bine cat mai repede! Si eu sunt nevoita sa’mi petrec timpul in pat de vreo 3 zile deja si simt ca nu mai pot! O fi vreun virus ceva!

  5. Bloody Mary Said:

    Wow, ce sot!!! Eu credeam ca al meu e cel mai bun sot din lume, dar din ce scrii tu rezulta ca al tau e mai ceva 🙂 Barbatul meu, daca sunt bolnava, ma intreaba cum ma simt, ma intreaba daca vreau ceva, si intelege de vorba buna daca ii spun ca nu vreau nimic, decat sa zac in liniste 🙂 si sunt profund recunoscatoare pentru asta 🙂
    Cand ma simt rau sunt extrem de dificila, nici eu nu ma suport, iar el a invatat ca daca vreau ceva spun. De obicei vreau doar liniste si izolare.

    • mblowblog Said:

      da, pentru mine e cel mai bun. Dar stii cum e. Ceea ce pentru mine e binecuvantare pentru altcineva poate fi pedeapsa si invers. Totul depinde de cat de mult se iubesc oamenii si daca au suficienta intelepciune sa nu se chinuie reciproc. 🙂

      • Bloody Mary Said:

        Daaaa, foarte frumos ai spus-o, ‘suficienta intelepciune sa nu se chinuie reciproc’ 🙂 total de acord cu tine!

      • Bloody Mary Said:

        P.S. insanatosire cat mai grabnica, si sper sa nu molipsesti pe nimeni!

      • mblowblog Said:

        sunt bine acum. multumesk oricum pentru urari si sfaturi.

  6. fanta Said:

    al meu e atit de iubitor incit atunci cind vede ca imi vin durerile ciclului imi zice ca il doare si pe el 😀


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a comment